Setkávání dětských skupin – maškarní

14.02.2018 Tisknout

V MŠ Pampeliška proběhla akce „Setkávání dětských skupin – maškarní“, která se konala dne 14. 2. 2018.

Akce se uskutečnila v rámci projektu "2018 - Společné hraní, učení a poznávání". Projekt podpoří stávající spolupráci mezi Mateřská škola Jablonec nad Nisou a Diakonisches Werk im Kirchenbezirk Löbau-Zittau
gGmbH. Cílovou skupinou projektu jsou děti a jejich rodiče a také personál MŠ.

Cílem aktivit je osvojování kompetencí o sousední zemi, jazyk kultura, okolí, sociální vztahy atd. Aktivity projektu jsou integrovány do každodenní práce s dětmi.

Je to velmi důležité pro děti předškolního věku. Společné rituály např. pozdravy, nabídky činností, výlety, stolování mají velký význam. Učení probíhá při setkáních a rovněž intenzivně v rámci výměny učitelek, rodilých mluvčích, které se s mimořádnými pedagogickými schopnostmi věnují dětem. Velmi důležité je také zapojení rodičů, kteří jsou pro děti důležitými partnery na "cestě projektu". Pokud se rodiče společně se svými dětmi učí, je to cenným přínosem projektu na obou stranách hranice.

V projektu budou dále realizovány společná setkávání, rodinný víkend pro rodiče s dětmi, setkání pracovních kolektivů, setkávání rodičů a dětí a výměna učitelek.


Euroregion Nisa podpoří tento projekt částkou cca 211 tisíc Kč.



 

 

Zpět na seznam zpráv